"אני חושב שלהשפיע על אנשים זו ההשקעה עם ה-ROI הכי טוב"

עומר גרוסמן, CIO בסייברארק, הגיע לתפקיד אחרי יותר מ-25 שנים בצה"ל, מאמין שהקושי הגדול כיום הוא להביא טכנולוגיות חדשניות לארגון תוך שמירה על אחריות ומספר מדוע הוא מעדיף ענן היברידי

רונה חזקיה
29.9.24

במדור מנמ"ר על הבר אנחנו משוחחים בכל פעם עם CIO או CISO שיספרו לנו קצת על עצמם, על הדרך שעשו כדי להגיע לתפקיד ועל שיטות העבודה והניהול שלהם; נדבר על השינויים בתעשייה ובתפקיד ונכיר גם צדדים פחות מקצועיים. והשבוע מתארח עומר גרוסמן, CIO בסייברארק. שנתחיל?


היי עומר, נשמח לשמוע על המסלול האישי שעשית בקריירה עד לתפקיד הנוכחי.
"לפני סייברארק שירתתי יותר מ-25 שנים בצה"ל. בעשור וחצי האחרונים הובלתי יחידות וגופים בעולם לוחמת הסייבר, ו'ישבתי בכיסא בשורה הראשונה' ברוב אירועי הסייבר המשמעותיים בעולם. בשני התפקידים האחרונים פיקדתי על ממר"ם בתקופה של שינוי מיחידת תשתיות IT לספק ענן צה"לי, ולאחר שנת לימודים בארה"ב הובלתי את המרכז המבצעי בחטיבת ההגנה בסייבר כחלק מהמאמץ הלאומי להגנה על מרחב הסייבר הישראלי ב(כמעט) שנתיים האחרונות אני משמש כ-CIO של סייברארק".

ספר לנו קצת על סייברארק ומה היא עושה.
"בממד הסייבר, מרבית התקיפות משלבות גניבה של פרטי הזדהות כחלק מהותי מהצלחת התוקפים לממש את מטרתם. סייבארק מספקת פלטפורמה שלמה לאבטחת זהויות, הכוללת פתרונות הנחלקים לעולמות ההגנה על זהויות מנהלי ה-IT בארגון (Admins), מפתחים (developers), העובדים (workforce) וזהויות מכונה (machine identities או non-human identities). המטרה שלנו היא להגן על כל סוגי הזהויות ולאפשר לכולם גישה בטוחה, עם ההרשאה הנדרשת לנכסים הדיגיטליים של החברה".

מה האתגר הכי קשה שאיתו אתה מתמודד בתפקיד שלך כיום?

עומר גרוסמן, צילום: דיויד שופר

"מיצוי טכנולוגיות חדשות באופן אחראי ובפרקי זמן הרלוונטיים לחברה עולמית מובילה. הזירה הטכנולוגית שוצפת וגועשת כל הזמן. התקופה מביאה התפתחות אקספוננציאלית שמאתגרת חברות אנטרפרייז במיצוי כל הפוטנציאל הנהדר שקיים,  לרוב בשל שיקולים כגון רגולציה, security ועוד. חקר הטכנולוגיות הללו, זיהוי אזורי הערך שהן יכולות לתרום לארגון ואימוץ אחראי ומהיר שלהן – זהו המפתח להובלה. הדוגמה הכי בולטת היא כמובן GenAI אבל יש נוספות. כ-CIO חובה עלי למצות את הפוטנציאל באופן שקול ומאוזן".

באיזה תהליך שהובלת אתה הכי גאה?
"הובלתי תוכנית לפיתוח מנהלים שכללה כ-30 דירקטורים מכל היחידות העסקיות בסייברארק. לדחוף אנשים מחוץ לאזור הנוחות שלהם ולעזור להם לצמוח נותן לי סיפוק אדיר וגם מחזק את העתודה הניהולית בחברה. אנשים לא יזכרו בהכרח את מה שעשית, אבל הם לא ישכחו איך גרמת להם להרגיש – אני חושב שלהשפיע על אנשים זו ההשקעה עם ה-ROI הכי טוב".

ספר לנו על מקרה ראוי לציון שקרה במהלך הקריירה שלך.
"אחרי 7 באוקטובר רבים גויסו למילואים, וכקצין בכיר במילואים גם אני מצאתי עצמי בצבא, מוביל מספר משימות בתחום הסייבר ההגנתי לתקופה ממושכת. לאחר תקופה קצרה הצלחנו לייצר שגרה חדשה בסייברארק, המותאמת למצב (הלאומי, הביטחוני, האישי) וגיליתי שברגישות המתאימה הרבה מן העובדים מוצאים בחברה סוג של עוגן וקרקע יציבה, המעניקים להם תחושת בטחון בתקופה מורכבת ומאתגרת. עברנו מנרטיב של 'לדלוור למרות הכל' למוד של 'לדלוור דווקא בגלל המצב', בשביל להראות שלא עוצרים את היכולת שלנו ליצור דברים חדשים או להתקדם. אני זוכר מקרה שבו עלינו  לאוויר עם פלטפורמה מרכזית חדשה, אחרי פרויקט שנמשך כחצי שנה והמבצוע שלו נדחה מעט בגלל פרוץ המלחמה. ביום ההשקה יצאתי במיוחד מהמילואים כדי להגיע להרמת כוסית לציון האירוע עם צוות הפרויקט. המסר היה שבמה שנמצא בשליטתנו – אנחנו ננצח. אני מלא הערכה לעובדי סייברארק, ובמיוחד לארגון ה-IT שלי, שהתעלה וממשיך להתעלות בכל יום מחדש בשנה האחרונה, מגיע להישגים ומקדם את סייברארק לעבר היעדים העסקיים שלנו".

"חזרתי מהמילואים כדי להשיק פלטפורמה חדשה". צילום: Omer Hochbaum

אילו שינויים יעבור לדעתך שוק מערכות המידע בשנים הקרובות?
"אין לי כדור בדולח אבל אני מאמין שתפקיד ה-CIO יתפתח ויכלול תמיד גם את עולמות ה-DATA וה-AI. מנמ"רים, אשר אינם 'רק' מנהלי IT, חייבים להבין גם בתהליכים העסקיים של החברה. עליהם לפתח את הידע גם בעולמות המידע (כל מה שעומד למעשה מאחורי ה-I של ה-Information ב-CIO). חלק מהמנמ"רים כבר חווים זאת כיום.
"בנוסף, עולם ה-security יכול למצוא עצמו תחת המנמ"ר – בראייתי זהו יתרון עצום כיוון שהאיזון בין חוויית המשתמש והיבטי האבטחה (שהם במרבית המקרים מנוגדים) נמצא אצל פונקציה אחת שהיא מספיק קרובה לעולם הבעיה כדי לייצר פתרון מאוזן. לדעתי כל התחומים הללו צפויים להתפתח כסטנדרט לתפקיד המנמ"ר ולהפוך לדרישות קריטיות בתפקיד בעתיד הקרוב".

אני מאמין שתפקיד ה-CIO יתפתח ויכלול גם את עולמות ה-DATA וה-AI. בנוסף, עולם ה-security יכול למצוא עצמו תחת המנמ"ר – זהו יתרון עצום כיוון שהאיזון בין חוויית המשתמש והיבטי האבטחה נמצא אצל פונקציה אחת שיכולה לייצר פתרון מאוזן

אם מנמ"ר אחר שואל אותך: ענן ציבורי, פרטי או היברידי ולמה. מה תענה?
"היברידי. הרוב יהיה בענן הציבורי, אבל ארצה לשמר גמישות לטובת הגנה על נכסים מרכזיים, שעשויה להיות פשוטה יותר למימוש דווקא בסביבת ה-on-prem, או עבור יכולת resilience (חוסן) גבוהה יותר. בשורה התחתונה, הייתי מעוניין בגמישות בקבלת החלטה אל מול הצרכים השונים, והמודל ההיברידי מאפשר זאת".

בעולם מקביל אם לא היית מנמ"ר, במה היית עוסק?
"עוד כילד רציתי להיות מדען. אני פיזיקאי, אבל לא המשכתי לתארים מתקדמים במהלך הקריירה הצבאית שלי. אני אוהב לחקור את העולם האמיתי, בעיקר מכניקת הקוואנטים. אולי בפנסיה אגשים את חלום הילדות הזה ואנסה לעשות דוקטורט בתחום".

איזה גאדג'ט אתה הכי רוצה לקנות עכשיו?
"זה קל. זה חייב להיות משהו של אפל האוזניות החדשות, או קסדת Vision Pro".

לאיזה פודקאסט אתה מאזין וכולם חייבים להכיר?
"בריצות או בנסיעות אני שומע פודקאסטים על cyber security או על עולם ה-GTM. אני ממליץ על פודקאסט Cyber Focus, המשתף בשיח מערכתי על המעצבים של ממד הסייבר. האורחים הם לרוב אנשים שניהלו או מנהלים ארגונים או מאמצים משמעותיים בארה"ב. זה יענייןמאוד את מי שמעוניין ללמוד איך מנווטים רגולציה, איך פועלים לגבש נורמות משותפות ואיך מקימים גופים לאומיים להגנה בסייבר".

לאיזו חברה או מנמ"ר אחרים אתה רוצה לפרגן על עבודה טובה?
"דווקא בגלל השנה החולפת אני רוצה לפרגן לאגף התקשוב בצה"ל, ולמפקדת ממר"ם בפרט,  אל"מ רחלי דמבינסקי – היא הרחיבה את המעבר של צה"ל לענן, הם הוסיפו data center תוך כדי לחימה, אפשרו את הדיגיטל הצה"לי לתמרון, שהוא אחד הגורמים המאפשרים לצה"ל את יתרונו האיכותי, ומעל לכל היא נדרשה למנהיגות טכנולוגית".

ואחת לסיום: תן לנו טיפ לניהול עובדים.
"הקפידו להיות מנהלים המאפשרים (enablers) לעובדים לממש את הפוטנציאל שלהם. פחות הנחיה ספציפית ויותר הכוונה דרך שאילת שאלות, חשיבה משותפת על כיווני פתרון, פתיחת צווארי בקבוק (משאבים, תהליכי, ארגוני) וכו'. זה לא מחליף בקרה ותוצאות, אבל מניסיוני זה מעצים את העובדים, מחזק את ההנעה הפנימית שלהם ודוחף אותם לצמוח (growth mind set). זוהי דרך מצוינת לקדם את כל הארגון באמצעות צמיחה של המרכיב הכי חשוב בו – האנשים".

No comments found.

מישרות פתוחות

אולי פיספסת

Geektime INSIDER

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם